Vår vaktmästare Ronny

Ronny-02

Vi tog en liten pratstund med vår vaktmästare Ronny i föreningen, för att få en inblick i hans dagliga arbete hos oss.

Hej Ronny! Berätta lite om dig själv, vem är du?

Jag heter Ronny, är 58 år och bor på Söderkulla i Malmö. Jag har fru och två vuxna barn, och på min fritid blir det mycket jakt och fiske. Jag har också helt nyligen skaffat en gammal amerikanare, en Ford Mercury -62, som det kommer att bli mycket mekande med framöver.

Vad gör du som vaktmästare hos oss på Rönnen, hur ser dagarna ut?

Mitt jobb är att hålla ordning på huset och utemiljön, att se till att allting rullar på som det ska. Jag håller rent, gör fint i buskar och rabatter, ser till att allt fungerar i tvättstugan, fixar julgranen till vintern, och allt sådant som sker i huset och på gården.

Vad kan du hjälpa Rönnens boende med?

Man kan kontakta mig och få hjälp med mindre VVS- och el-jobb i sin lägenhet, mot ett mindre självkostnadspris. T.ex. kan jag byta vattenblandare, fixa droppande kranar, rensa i vasken, byta toalettstol, och andra enklare VVS-jobb. Jag har dock ingen gasbehörighet, men vi har folk till det också. Likadant med enklare el-jobb, då jag kan byta vägguttag, strömbrytare, gamla proppar, och liknande. Behövs det hjälp med själva elcentralen, spis- eller diskmaskinsinstallation och liknande har vi behörigt folk även till det.

Det är även till mig man felanmäler när det är saker som inte fungerar i huset eller i utemiljön. T.ex. om lampor är sönder, något i tvättstugan inte fungerar, klotter på fastigheten, eller liknande.

Det är också väldigt viktigt att det felanmäls till oss om entrédörrarna till trapphus och källare inte stänger sig ordentligt, för att undvika att obehöriga kommer in i fastigheten.

Har du något annat du vill passa på att förmedla till de boende?

För det mesta fungerar allt bra här i föreningen, men jag vill passa på att påminna alla om att hålla ordning i och utanför soprummet. Där får inte ställas grovsopor eller möbler. Kontakta mig istället så ska vi se om vi inte kan lösa på det något vis.

Ställ inte heller sopor utanför soprummet, då kommer fåglar och annat och river ut soporna vilket ger oss onödigt extraarbete.

Hur kontaktar man dig enklast?

Jag brukar vara på Rönnen om förmiddagarna på vardagarna. Man kan också ringa eller SMS:a mig, mellan kl 08-16 vardagar (se telefonnummer här). Om du SMS:ar, glöm inte att ha med ditt namn, så jag vet vem som är avsändare.

Tack så mycket för att du tog dig tid, Ronny. Hoppas du får en trevlig sommar, önskar vi i föreningen.

Tack detsamma!