Renovering

Bra att veta inför renovering

Vid funderingar på större renoveringar av lägenheten, som t.ex. kök, badrum, rivning av väggar, eller installation av ny lägenhetsdörr måste du alltid kontakta styrelsen först. Dels för att det inte ska bli några fel eller risker med renoveringen, men också för att styrelsen vill ha kännedom om lägenheternas skick och utförande.

Läs informationsbladet/checklistan som går att ladda ned nedan, eller be styrelsen om en papperskopia.

Sedan årsskiftet 2024 måste boende få godkänt av styrelsen innan de påbörjar en större renovering (kök, bad, el-installationer, ytterdörr etc.) Ladda ner och fyll i ”renoveringsblankett-hsb” längst ner på sidan, eller be styrelsen om en fysisk kopia. Styrelsen kommer sedan granska och godkänna/avslå ansökan.

Tänk på att det är du som lägenhetsinnehavare som är ansvarig för deponering av rivningsavfall och annat i samband med renovering. Det får inte slängas eller lämnas i miljöhuset eller på annan plats i fastigheten! Du som renoverar är också ansvarig för att det hålls rent i trapphus.

Tips! Sätt upp eller dela ut en lapp i de trappuppgångar som din lägenhet delar vägg med som informerar om att du renoverar och när renoveringen beräknas vara färdig.

Informationsblad/checklista

thumbnail of Rönnen-Renovering-lägenhet-Info-v5