Kontrollera din brandvarnare

Brandvarnare

Första advent närmar sig, och det kan därmed vara lämpligt att skaffa sig en rutin som heter ”kontrollera min brandvarnare varje år vid advent”. Vid den här tiden av året ökar användandet av levande ljus i hemmen och därmed ökar också risken för brand avsevärt, framför allt under natten.

Det är därför en billig livförsäkring att äga en brandvarnare och kontrollera den regelbundet. Förslagsvis tar man för vana att alltid byta batteriet i brandvarnaren varje år (t.ex. vid advent), och därefter kontrollera brandvarnarens funktion regelbundet under resten av året.

Brandvarnare skall alltid finnas i lägenheten, på bostadsrättshavarens ansvar, enligt föreningens stadgar. Skulle ni därför sakna brandvarnare ligger det alltså på bostadsrättshavarens ansvar att införskaffa sådan, och kontrollera dess funktion.

För mer information om brandvarnare och brandskydd generellt, finns det mer att läsa på Brandskyddsföreningens hemsida.

Det finns numera också en kostnadsfri tjänst från SMB där du kan bli påmind med SMS att kontrollera din brandvarnare.

Har ni några frågor är ni alltid välkomna att kontakta styrelsen.

Trevlig advent,
önskar Styrelsen