Japansk forskare i avfallshantering på besök

Idag hade vi Wakana Takahashi, forskare från Utsunomiya University i Japan på besök i föreningen.

Wakana forskar i avfallshantering och har de senaste åtta åren besökt Sverige. Vid sina studier i Sverige besöker hon flertal bostadsområden för att studera olika lösningar, t ex miljöhus, soprum, underjordiska containrar, källsorteringskärl utställda utomhus mm. Detta för att ta lärdom av våra erfarenheter och kunskap och förhoppningsvis kunna förbättra återvinningen i Japan.

Hos oss tittade hon på vårt miljöhus, ställde frågor om vad vi tycker fungerar bra, vad som kan förbättras och om våra utmaningar. Vi hoppas att Wakana fick med sig massa insikt som hjälper henne vidare i sin forskning för bättre avfallshantering i Japan, och kanske även hos oss :)